Eindelijk officieel: Peugeot 207 SW

Het heeft een hele tijd geduurd, maar eindelijk heeft Peugeot hem officieel aangekondigd. Ongeveer een jaar nadat Peugeot de 207 op de markt bracht, komt Peugeot met de SW. Peugeot gaat de SW in eerste instantie leveren met benzinemotoren van 75 tot 120 pk en twee dieselmotor van 90 en 110 pk. Later dit jaar (of misschien begin volgend jaar) volgt ook nog een 175 pk sterke 1.6 Turbo, die de naam RC mee zal krijgen. Ook komt er nog versie met verhoogde bodemvrijheid en een robuustere uitstraling. Die zal door het leven gaan als 207 SW Outdoor.

Ten opzichte van de hatchback is het model bijna 15 cm langer, waardoor 67 liter meer aan bagagevolume gecreëerd kon worden. Totaal is de 207 SW 4,15 meter lang en met de laadruimte 337 liter. De achterbak is te bereiken door een separaat te openen achterruit en wordt afgedekt door een driedelige bagage-afdekplaat. Vanwege de laadcapaciteiten, het hogere gewicht en de toegenomen lengte zijn onder andere het onderstel en de (elektrische) stuurbekrachtiging aangepast.

Lees ook:Overbodige varianten: Peugeot 207 Van
Lees ook:Nissan Qashqai nu ook als 7-zitter!
Lees ook:Peugeot 308 SW Concept staat in Frankfurt
Lees ook:Supersport-hybride van Peugeot
Lees ook:Gespot: Peugeot 308

Eén reactie op “Eindelijk officieel: Peugeot 207 SW

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.