Chinese Chery en Roewe voor Eropese automarkt

Chinese auto's op de Europese markt zijn tot nu toe nog geen succes geworden. De Landwind mag dan misschien goedkoop zijn, het blijkt toch dat wij niet op van die "cheap"-mobielen zitten te wachten.

Het Chinese Chery gaat hier misschien verandering in brengen. Er zijn foto's gepubliceerd van de nieuwe Shooting Sport Concept. Deze zal aan het publiek getoond worden op de Shanghai Motor Show.

Deze concept is realistisch genoeg om zonder al teveel wijzigingen in productie te kunnen gaan. De Shooting Sport wordt gepresenteerd als 3-deurs, maar zou ook als 5-deurs uitgebracht kunnen worden. De kwaliteit is voldoende om aan Europese wensen te kunnen voldoen. Het design is trouwens wel een tikje Europees. Het Italiaanse Torino Design heeft hiervoor gezorgd.

De Shooting Sport wordt mogelijk in 2009 op de Chinese en Europese markt losgelaten.

En dan is er Roewe. De Chinese autofabrikant SAIC heeft dit nieuwe merk gestart om het aangekochte Rover nieuw leven in te blazen. Roewe bouwt voornamelijk voort op bestaande Rover-modellen, maar de Roewe W2 is wel helemaal in eigen beheer ontwikkeld. 

Deze is ook bedoeld voor de Europese markt. Voor de aandrijving zorgen een 1.6 of 1.8-liter benzinemotor waarvan de laatste er ook in turbo-uitvoering is. Ook de Roewe is kwalitatief goed in orde.

De Roewe W2 wordt eind dit jaar in de Chinese showroom verwacht. Over de exportdata is nog niets bekend.  

Met dank aan Autointernationaal.nl

Lees ook:Eerste Chinese SUV met internet-aansturing komt van Roewe..
Lees ook:Chinese Mercedes E-Klasse nu in productie
Lees ook:Volkswagen komt met 4-deurs coupe
Lees ook:AMG maakt Shooting Break extra ‘hot’..
Lees ook:Facelift voor de Mercedes CLA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.