Hippe Lada

Het duffe Russische automerk Lada probeert al een tijdje terug te komen op de automarkt. Dat is natuurlijk erg moeilijk, want de concurrentie is hevig, en velen malen verder op het gebied van techniek en ontwikkeling. Toch vecht Lada terug. De Russische president Poetin heeft miljaren beschikbaar gesteld om Lada terug op de kaart te zetten. Deze nieuwe concept, de Lada "C" mag het spits afbijten van het nieuwe Lada.

De conceptwagen die nu op de Autosalon van Geneve te zien is, is een 3-deurs hatchback. Op hetzelfde platform wil Lade een sedan, een combi, een bestelwagen en een cross-over in productie nemen.

De motor die Lada heeft ontwikkeld hiervoor is een 4-cilinder benzinemotor in een 1.6-liter en een 2.0-liter variant. Lada wordt bijna sportief, want de 2-liter versie schopt het tot 150 PK met een top van 210km/h.

De wonderen blijken de wereld nog niet uit.

Lees ook:Renault-Nissan neemt Lada over!
Lees ook:Lada brengt twee nieuwe modellen
Lees ook:Geen Lada’s meer…
Lees ook:Miljardenverlies bij Lada
Lees ook:Elektrische Lada

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.