Imago nog steeds een dingetje? Ervaring leert anders…

Nog altijd zijn er lieden die menen dat ‘goedkopere’merken geen enkele bijdrage leveren aan hun welzijn. Dat auto’s van die merken nooit op gelijk niveau kunnen acteren als modellen die door grote (…) merken worden geproduceerd. Zij meten hun eigen ego af aan dat imago en denken dat de buren hen voor vol aan zullen zien als er een Audi, Jaguar of Mercedes voor hun deur of in de garage geparkeerd staan. Uit Brits onderzoek dat onlangs verscheen bleek dat de feiten deze vooroordelen met de grond gelijk maken. Juist rijders van auto’s met een wat lager ingeschat imago als KIA of Skoda zijn meer dan tevreden en de lieden die kiezen voor een auto van meer ‘gevestigde’ merken zijn ontevreden over het gebodene en teleurgesteld in de kwaliteit. Dat is toch opmerkelijk. Je betaalt meer voor dat hogere imago en krijgt teleurstelling als toetje. Wat je mag verwachten is dat een auto gewoon doet wat hij moet doen. Altijd functioneren, veiligheid garanderen en ook dat de service van de dealer past bij hetgeen je verwacht. Daarbij schijnen de Skoda-dealers zeer positief af te steken bij het gemiddelde in autoland. Geen verrassing, ook in ons land niet. Ze worden daarbij direct gevolgd door de KIA-dealers die het veel beter doen dan hun soortgenoten bij Hyundai. Maar alles bij elkaar opgeteld doen deze dealers het veel beter dan hun collegae bij de grotere merken die zichzelf presenteren als exclusief. Uit een lijstje van geliefde en om de geboden kwaliteit gewaardeerde modellen blijkt dat daar de Skoda’s Superb en Yeti de top twee plekken innemen gevolgd door de Lexus RX. Toyota’s RAV4 staat op de vierde plek en de KIA C’eed op de vijfde. Goh, en welke auto’s zetten de leaserijders op hun persoonlijke wenslijstje van deze vijf? Onderaan de lijst op de plekken 75 tot 79 zien we wagens van Volkswagen, Audi, Citroen en Ford. Een opvallende auto is ook de Jaguar XF die als bijster onbetrouwbaar wordt aangeduid door de berijders van deze toch fraaie auto. Hij siert (..) de lijst als minst betrouwbare auto van alle modellen uit het onderzoek. Andere Britse modellen kwamen er ook niet best vanaf. En die hebben een ijzersterk imago. Kortom, niets is wat het lijkt. Wie er alles over wil weten moet het onderzoek maar even lezen. Het is het grootste onderzoek onder Britse autobezitter en wordt gehouden door Driver Power. (NP)

Lees ook:Brits gebruikersonderzoek; Japanse en Koreaanse merken domineren…
Lees ook:Dat imago toch; Jaguar!
Lees ook:Steeds meer Britse auto’s voor de export…
Lees ook:Skoda scoort best bij JD Power
Lees ook:Hertz en Jaguar intensiveren samenwerking…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.