Skoda wordt leidend bij samenwerking VW-Tata

De onlangs aangekondigde samenwerking tussen VW als groep en Tata uit India (waartoe ook Jaguar/Land Rover behoren) zal vooral moeten leiden tot een reeks goedkope modellen die in eerste instantie bedoeld zijn voor de Indiase markt maar later ook deze kant op kunnen komen. Momenteel onderhandelen beide partijen nog over een strategische samenwerking en ook over de wijze waarop men elkaar zou kunnen versterken. Voor VW telt daarbij vooral dat het concern een goedkoop model op de markt wil brengen dat het ook in ‘Derdewereld’ markten goed zal doen. Omdat Skoda binnen de VW-Groep de meeste ervaring heeft met auto’s in deze categorie, maar ook met haar Rapid al redelijk succesvol is in India, mag het management van de VW-zuster de onderhandelingen voeren. Alles wordt ondergebracht in een strategische visie die als ‘Together Strategie 2025′ het levenslicht zag. Uit de eerste berichten die sindsdien verschenen wordt wel duidelijk dat de samenwerking op termijn verder zal gaan dan alleen maar die budgetmodellen. Het zou zo maar eens kunnen gaan gebeuren dat we modellen en motoren gaan zien die over en weer worden uitgewisseld. India is een goedkoop land qua arbeidskosten en men heeft er intussen aardig wat autofabrieken staan die ook voor bekende merken de nodige modellen bouwen. Denk maar eens aan Suzuki en Ford. Voor VW is vooralsnog die budgetauto een eerste prioriteit omdat men aan de onderkant van de markt gewoon ook een rol van betekenis wil blijven spelen. Interessante ontwikkelingen….

Lees ook:PSA breidt uit in India
Lees ook:Nissan Kalina op komst?
Lees ook:Strategische alliantie Chrysler-Fiat
Lees ook:VW gaat samen met Tata budgetauto’s bouwen…
Lees ook:Fiat zou Opel willen overnemen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.