Recordverliezen bij Tesla…

Het afgelopen derde kwartaal van dit jaar was bepaald niet het beste voor autobouwer, die zich niet zo wil noemen, Tesla. Het bedrijf behaalde haar slechtste resultaten ooit. 800 miljoen Euro verlies. Alles te wijten aan de maar niet aflatende productieproblemen bij het bedrijf waar de bouw van de nieuwe Model 3 maar niet op gang komt. Dit keer verwijt men de (eigen)acculeverancier dat deze niet in staat is om de nieuwe accu’s voor de middenklasser te leveren. In plaats van de geplande 5500 auto’s per maand komen er slechts een handjevol van die 3′s uit de montagehallen. En dat terwijl de lijst van prospectkopers lang is. Anders dan meer normale autobouwers kiest Tesla er voor om alles in eigen huis te fabriceren. De meeste autobouwers kopen uit kostenoverwegingen juist onderdelen in die dan op tijd en tegen een bepaalde vooraf afgesproken en gecertificeerde kwaliteit worden geleverd. Dan is een productielijn snel(ler) op gang te brengen dan via de weg die Tesla nu gaat. Hoe innovatief het lijkt, het zorgt ook voor de problemen waarin het bedrijf nu verkeert. Overigens blijft Tesla positief over de toekomst, maar moet het wel toegeven dat van de oorspronkelijke planning weinig terecht gaat komen. En intussen zit de concurrentie niet stil….(UPI)

Lees ook:Tesla ook in China onder vergrootglas…
Lees ook:Aandeel Tesla zakt weg, omzet valt tegen!
Lees ook:Tesla verliest veel geld….
Lees ook:Tesla; geen restwaardegaranties meer…
Lees ook:Is Tesla een serieuze autofabrikant?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.