VW gaat Amarok’s bouwen in Equador…

Volkswagen ziet Zuid-Amerika als een grote extra markt en is er dan ook vrij dominant aanwezig. Denk maar eens aan haar Braziliaanse activiteiten. Sinds kort kwam daar ook een nieuwe productielijn bij in Equador, waar men de wereldwijd zeer succesvolle Amarok gaat bouwen. In eerste instantie op een laag pitje, zodat de nieuwe medewerkers aan de Duitse discipline kunnen wenne, maar later gaat de productie omhoog en moeten er 10.000 Amaroks jaarlijks uit de nieuwe productiehallen gaan rollen daar. De nieuwe lijnen worden qua benodigde onderdelen op gang gehouden vanuit de VW-fabrieken in Duitsland en Argentinie. Deze logistieke organisatie wordt door het Duitse HQ aangestuurd. De auto’s worden dus als een soort bouwpakketten aangeleverd en in Quito in elkaar gezet. Een methode die veel fabrikanten toepassen om zo lokale of regionale markten te bedienen. Alle nieuwe Amaroks uit Quito zijn in de uitvoering Trendline beschikbaar en worden standaard geleverd met 4WD. (NP)

Lees ook:Simon Loos krijgt superschone truck in dienst
Lees ook:BMW – motoronderdelen via Partslink24…
Lees ook:BedrijfsautoRAI 2015; steeds meer positieve reacties…
Lees ook:Amorak eerste VW met nieuwe software….
Lees ook:Opel roept Corsa’s en ADAM’s terug naar de dealer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.