Peugeot terug in de Pick-up’s….

Peugeot ziet wel dat er handel zit in grote Pick-up’s. Met name in Afrikaanse landen en het Midden-Oosten zijn die wagens niet aan te slepen en voor PSA Is het een manier om haar wereldwijde marktaandeel extra op te vijzelen. Dus komt er weer een Pick-up van De Fransen nadat men ooit grote bekendheid behaalde door de van de 4040 en 504 afgeleide wagens van dit type. In Afrika kom je die bakken nog steeds tegen. Peugeot werkt bij de ontwikkeling en bouw van de nieuwe Pick-up nauw samen met haar Chinese partner Dongfeng die al een van een Nissan D22 afgeleide auto van dit type produceert. Het gaat dan om een vrij klassiek opgebouwde Pick-up met ladderchassis en starre as met bladveren achter. Maar simpelheid troef, dit zijn wagens die onder zware omstandigheden hun werk moeten doen met een minimum aan onderhoud en dan zijn alle geavanceerde technieken overbodig. De ruim vijf meter lange Pick-up van Peugeot kan 5 personen herbergen in zijn dubbele cabine en heeft daarachter dan nog een laadbak van 1.40 x 1.40mtr voor alle lading die men in Afrikaanse landen graag meesjouwt. De auto mag 818 kg lading meenemen. Over volume wordt niet gesproken. De nieuwe Peugeot krijgt een betrouwbare en bewezen 2,5 liter grote Turbodiesel die 115pk en een koppel van 280Nm biedt. Op uitvoering werd niet bespaard want alles wat je in een moderne auto verwacht zit er in. Ook verchroomde sierranden en stootbumpers zijn leverbaar. Voor de ware woestijnrijders zijn er ook vierwielaandrijvers in het programma te vinden. Volgens de Fransen komt deze nieuwe auto niet naar Europa. Maar ik zie heel wat mkb-ers en ambachtslieden die een zwak hebben voor het merk Peugeot best in staat om er een te bestellen. Kon het zo leuk afwisselend worden op bouwplaatsen. (AMuS)

Lees ook:Peugeot is klaar voor Dakar…
Lees ook:PSA verkocht meer auto’s in 2016…
Lees ook:Na 2010 geen CityGolf meer
Lees ook:Dacia brengt bedrijfswagenlijn
Lees ook:Renault start Algerijnse productielijn….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.