Met dank aan klokkenluider; terugroepactie bij Hyundai/Kia!

Nooit eerder greep de Koreaanse regering in bij het wel en wee van de Koreaanse auto-industrie, maar onlangs deed het dit wel en gaf opdracht tot een terugroepactie bij zowel Hyundai als dochterbedrijf Kia. Het zou gaan om een terugroepactie voor 12 verschillende modellenwaaronder de i30, de Sonata, Genesis en de hier onbekende Mohave. Deze actie komt vanwege het feit dat de Koreaanse fabrikanten zelf geen actie wilden ondernemen bij een probleem dat er voor kan zorgen dat bij rijdende auto’s de motor zo maar uitvalt. Eerder werden om die reden wel al 1,5 miljoen auto’s teruggehaald, maar de wagens die nu zijn getroffen zouden volgens Hyundai en Kia niet terug hoeven. Dat ziet de Koreaanse regering anders en men baseert zich daarbij op een ongekende actie van een klokkenluider van binnen het betreffende autoconcern die aangaf dat er wel degelijk risico’s bestonden bij de betreffende auto’s. Deze klokkenluider werkt al 25 jaar bij Hyundai en kon het niet aanzien dat men binnen het management van het bedrijf geen oog had voor de risico’s die inzittenden van deze wagens lopen als de storing ook hen overkomt. In totaal gaat het om een extra actie voor 250.000 auto’s van Hyundai/Kia. Of daar ook in Nederland geleverde wagens tussen zitten vermeldt het verhaal niet. Bij twijfel zou ik zeker even een dealer van het merk opzoeken. Better Safe than Sorry…. (BBC)

Lees ook:Amerikaanse overheid onderzoekt Hyundai/KIA acties…
Lees ook:Hyundai op de vingers getikt om ondoorzichtig bestuur..
Lees ook:Hyundai moet ook auto’s terugroepen…
Lees ook:PRO-Actieve Koreanen
Lees ook:Terugroepactie Koreaanse merken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.