Hyundai geeft Sonata nieuw gezicht…

De typenaam Sonata verdween een paar jaar terug relatief stil uit het gamma van Hyundai in ons land. Geen middenklassers met de gestileerde H in de neus meer voor de ware liefhebbers. Toch was er maar weinig mis met die auto’s, al vielen ze ook niet meteen op tussen het drukke umfeld van de concurrentie. Maar in de VS wordt de auto nog steeds met succes aangeboden. Vandaar dat daar ook de nieuwste versie is getoond, die een heel ander en wat krachtiger ‘smoel’ kreeg voor het komende modeljaar. De Sonata krijgt een neus die je momenteel ook bij Lexus ziet en bij nog wat andere merken, geflankeerd door LED-verlichting en een nieuwe motorklep die de auto duidelijk dynamischer doet lijken. Ook de achterkant werd opnieuw getekend. Qua wielen biedt Hyundai nu een reeks aan opties, 16,17,18” is mogelijk. Uiteraard is ook het interieur aangepast, o.a. met een stuurwiel dat nu drie spaken heeft en een afgeplatte onderkant. De auto barst verder van de elektronische gadgets die het rijden en navigeren eenvoudiger (..) moeten maken. Onderhuids acteert een 245pk sterke turbomotor van twee liter inhoud die zijn krachten op de voorwielen brengt via een achttraps-automaat. Over diesels wordt niet gesproken, daarmee heb je meteen de zwakke plek van de nieuwe Sonata te pakken. Of er ergens in de wereld ook een hybrideversie wordt geleverd is ook onbekend. Net als de prijzen. Maar een aardige auto is het wel. Toch een beetje een gemis dat men het hier niet aandurft de auto te brengen. Amerikaanse kopers kunnen er vanaf deze zomer al een bestellen…. (AMuS)

Lees ook:Hyundai geeft Sonata een facelift
Lees ook:Hyundai haalt Sonata’s terug…
Lees ook:Hyundai wispelturig over naamgeving
Lees ook:Gespot: Nieuwe Hyundai: i70
Lees ook:Hyundai moet ook auto’s terugroepen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.