Duitse SUV-markt explodeert….

Er was al een aardige groei zichtbaar in de Duitse markt waar het SUV’s betreft, maar de maand januari dit jaar is een indicatie over waar het heen gaat op die enorme markt bij de oosterburen. SUV’s zijn niet aan te slepen en het is dan ook om die reden dat vrijwel elk zichzelf respecterend merk daar haar nieuwe modellen uitlevert. Zo werden in Duitsland de eerste 66 Skoda Kodiaq’s op naam gezet waarmee importeur en dealers hun klanten kunnen bedienen. Gezien de belangstelling voor merk en type staat die auto binnenkort hoog in de statistieken. De totale markt van Duitsland steeg met ruim 10%, maar het aandeel SUV ging met maar liefst 40% omhoog! Duitsers kiezen voor hoog, groot en stoer. En dan moeten ze daar volgens afspraken in het milieuakkoord waaraan Berlijn zich confirmeerde eigenlijk allemaal over op EV’s of hybrides. Het kopersvolk voelt daar niks voor, zoveel is wel duidelijk. Voorlopig zijn het de gevestigde merken als Audi, BMW en Mercedes, naast VW die voor de aantallen zorgen. Maar ook outsiders als Lexus, Ssangyong en zelfs Bentley schieten omhoog in de SUV-statistieken. Twee merken moeten echter rekening houden met verminderde belangstelling bij de Duitsers. Dat zijn Jeep, dat licht aan omzet verloor en Land Rover dat in een sterk gestegen markt aardig inleverde. Daar moeten wat trucs uit de kast worden gehaald om de omzet weer op het landelijke niveau te krijgen. (AMuS)

Lees ook:Duitsers gek op Volkswagens…
Lees ook:Duitse automarkt nog wel in de plus…
Lees ook:Deutschland Erst!
Lees ook:Duitse markt plust wel!
Lees ook:Duitse markt laat grote merkentrouw zien…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.