Ford Ranger – best verkopende Pickup bij de oosterburen…

Los van de enorme vraag naar SUV’s bij de oosterburen, zijn de Duitsers ook nog eens gek op die enorme pickups die hier vooral door aannemers en dat soort lieden worden bereden. De groeicijfers zijn spectaculair. In 2015 was die groei maar liefst 25% en elk merk dat een dergelijke auto produceert en aanbiedt profiteert er van. Voorwaarde is wel dat de wagens dubbele cabines binnen, dat hij wat hoger op de wielen staat en daar bijna doorheen zakt van de comfort verhogende zaken. De grote Pickups vervangen in de Duitse markt de echte terreinwagens. Die raken meer en meer uit. En de stijgende vraag zorgt er ook voor dat merken die voorheen nog nooit serieus naar deze markt keken, ineens wagens in het segment gaan aanbieden. Denk aan Fiat dat een op Mitsubishi-techniek baserende auto gaat brengen. En andere merken plannen facelifts (Ford, Toyota en VW) voor hun goed lopende modellen. In de toplijsten van best verkopende modellen staat Ford met de NewRanger bovenaan. Dat was ook in 2014 al het geval. De grote Ford houdt de VW Amarok op plek 2. Vandaar die behoefte aan een upgrade bij VW. Naar verwachting zullen de cijfers over dit jaar nog hoger uitkomen dan die over 2015. Dat belooft nog wat. (AMuS)

Lees ook:Renault brengt dikke Pickup naar Europa…
Lees ook:Skoda en Kia – geliefde occasions
Lees ook:Amerikaanse autobouwers blijken log….
Lees ook:Ford brengt Raptor Pickup naar China
Lees ook:Dat imago toch; Mercury

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.