Autodiefstal in Engeland

Uit een artikel in een van de grote Britse kranten maak ik op dat het stelen van auto’s voor bijvoorbeeld joyriding daar nog steeds een groot probleem is. Het Britse Verbond van Vezekeraars heeft eens een lijstje opgesteld waar je als automobilist de meeste kans loopt om je voertuig na het parkeren kwijt te raken. Daar zitten de grote steden tussen als Londen en Manchester, maar ook kleinere als Cardiff en Sheffield, terwijl het zeer noordelijk gelegen Durham ook flink hoog scoort. De verzekeraars wijzen er nog eens op dat automobilisten overal in het Verenigd Koninkrijk rekening moeten houden met het stelen van hun auto, zelfs voor de eigen deur. De plek die echt berucht is om het aantal autodiefstallen is de Oost-Londense wijk Chislehurst. Vier procent van alle geparkeerde auto’s werd daar gestolen in de afgelopen twaalf maanden. Zulke cijfers halen wij in ons land niet zo snel.

Lees ook:Porsche 911 meest gestolen in Engeland…
Lees ook:Een tiende deel Britse verkeersdoden te wijten aan bandenproblemen…
Lees ook:Britse vlag op rijbewijs toegestaan…
Lees ook:Britse automobilisten niet optimistisch over Brexit
Lees ook:Opel blijkt liefdesnestje…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.