CO2 uitstoot verkeer nauwelijks gestegen…

Hoewel de indruk nog wel eens wordt gewekt dat met name het wegverkeer verantwoordelijk is voor enorme uitstootcijfers van CO2 in ons land, blijkt uit de kwartaalmetingen van het CBS het tegenovergestelde. Van alle uitstoot komt slechts (..) 18% door de totale transportsector. En dat is dan inclusief (binnen)schepen en luchtvaartsector. In totaal steeg die uitstoot nauwelijks t.o.v. een jaar eerder en de stijging die plaatsvond (+0,2%) komt vooral door het hogere gasverbruik door verwarming van huizen en kantoren en door de vraag binnen de dienstverlenende sector. Ook de landbouw en industrie stootten in het afgelopen derde kwartaal meer CO2 uit. Opvallend is dat de energiesector juist minder CO2 uitstoot laat zien. Maar hoe je het ook wendt of keert, 82% van de CO2 uitstoot in ons land heeft niets van doen met het wegverkeer. In de CBS-cijfers zijn geen andere uitstootwaarden meegenomen. (CBS)

Lees ook:CO2 uitstoot in derde kwartaal flink gestegen
Lees ook:Hogere uitstoot CO2 eerste kwartaal..
Lees ook:CO2 uitstoot lijkt te dalen…
Lees ook:CO2 uitstoot dit jaar gedaald…
Lees ook:CO-2 uitstoot weer gedaald – bijdrage transportsector stijgt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.