Invallen bij Duitse auto-concerns…

Nadat al eerder (vorige week) invallen hadden plaatsgevonden bij BMW zijn nu ook de andere grote Duitse autoconcerns aan de beurt en kregen een dringend bezoek van de Europese Commissie. Niet omdat ze opnieuw iets zouden hebben gedaan aan rommelen met de software van hun automodellen, maar dit keer ging het om onderlinge afspraken op prijs- en technisch terrein. Volgens Duitse verichtgeving waren deze ‘invallen’ gepland en aangekondigd en werken de Duitse fabrikanten uiteraard mee met het onderzoek.

De automakers zouden volgens de media sinds 1990 informatie over auto’s, kosten en leveranciers hebben uitgewisseld. Dat mag trouwens wel, maar het mag niet leiden tot prijsafspraken. Het onderzoek volgt op een verklaring van Daimler en VW zelf, waarin werd opgebiecht dat dit soort afspraken bestonden. Voordeel voor deze fabrikanten is dat zij bij opleggen van boetes een verminderde hoogte daarvan mogen verwachten. De merken die niet zo openlijk meewerkten betalen het volle pond.

Lees ook:BMW ontkent kartelvorming…
Lees ook:Ook Opel in vizier wegens gesjoemel…
Lees ook:BOVAG wil verlaging dealerstandards
Lees ook:VW wil Suzuki overnemen!
Lees ook:Suzuki haalt Jimny terug naar de dealers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.