Hyundai op de vingers getikt om ondoorzichtig bestuur..

Hyundai Motor Group heeft eeen vermaning gekregen van de Koreaanse regering over haar ondoorzichtelijke structuur waardoor aandeelhouders nauwelijks tot geen invloed kunnen uitoefenen op de gang der dingen binnen het concern. Hyundai kent een familiestructuur die zo ingewikkeld is dat je van goeden huize moet komen om te snappen wie nu echt aan de touwtjes trekt. Een euvel dat de meeste Koreaanse bedrijven ook kennen en gevolg van de eeuwenlange zgn. Chaebol-tradities in dat land. Nu de regering en aantal ‘waakhonden’ in het leven heeft geroepen die eerlijke handel moeten controleren of bewerkstellen is de kritiek op met name Hyundai’s manier van werken groot. Het bedrijf wordt aangestuurd door de 79-jarige Chung Mong-koo die net als zo vaak in Korea wordt gezien als een soort godheid op aarde. Maar aandeelhouders willen ook meer duidelijkheid over hun rol in het geheel en hebben die waakhonden op het spoor gezet van de manier waarop Hyundai wordt bestuurd. Opvallend is daarbij dat Chairman Chung zelf slechts kleine pakketten aandelen bezit, maar wel de totale macht opeist binnen de automaker. Het is interessant op te zien hoe dit gaat uitpakken. Want tradities doorbreken in een Aziatisch land pakt meest niet zo positief uit voor hen die het proberen. (Reuters)

Lees ook:Met dank aan klokkenluider; terugroepactie bij Hyundai/Kia!
Lees ook:PRO-Actieve Koreanen
Lees ook:Koreaanse Kolder: Kia KND-4, SsangYong WZ en Hyundai HND-3
Lees ook:Hyundai komt met verbeterde i20
Lees ook:Hyundai doet Stella-fietsen cadeau….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.