Hoe zal het de leiding van Audi vergaan?

Terwijl de leiding van VW al snel door had dat die dieselaffaire wel eens verstrekkende gevolgen zou kunnen hebben voor hun normaal zo comfortabele leven, ging dat bij Audi toch anders. Daar bleef de leiding gewoon aan en wurmde zich een weg door aanklachten en aantijgingen die vooral vanuit de VS over hen heen werden gegooid. Gebeten als men in Amerika nu eenmaal is op zondebokken en het uitdelen van boetes en straffen aan hen die toegeven iets strafbaars te hebben gedaan. En bij Audi had men dit net zo goed gedaan als bij VW. Immers veel van die motoren waarover de hele affaire ging werden uitgewisseld tussen de merken en ook de meeste Audi’s waren daarmee dus uitgerust. Neemt niet weg dat je bij VW meteen zag dat kopers zich van ht merk afwendden waar men Audi domweg trouw bleef. Naar nu blijkt uit een dik rapport dat is opgesteld n.a.v. verhoren van o.a. een vroegere technicus bij Audi, zou de hele leiding bij Audi hebben geweten van de dieselaffaire en werd die vrolijk in de doofpot gestopt. Wat niet weet, wat niet deert moet men hebben gedacht. Al in 2006 was men er van op de hoogte maar deed vervolgens niets. De CEO van Audi, Stadler, werd zelfs uitgebreid geinformeerd volgens de technicus die men heeft doorgezaagd, maar deed vervolgens niets om het probleem uit de weg te ruimen. Wellicht in opdracht van den ‘Zentrale’ in Wolfsburg. Maar toch… Als dit de waarheid is vrezen insiders voor de positie van al die topmanagers bij Audi. En werpt dit wel een vreemd licht op de opstelling van Stadler, die anders dan Martin Winterkorn bij VW, gewoon bleef zitten waar hij zat. Wordt vervolgd…. (AMuS)

Lees ook:Mini’s zeer geliefd, Metro’s sterven uit…
Lees ook:Kittige flop; de Bond Bug
Lees ook:Geen Phaetons meer bij VW
Lees ook:Poolse vingeroefening
Lees ook:Eindelijk einde oefening voor de T2 van VW

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.