Vakbondsman aangeklaagd voor aannemen steekpenningen Fiat-Chrysler

Fiat zal nog wel eens nadenken over het besluit om het toen nog noodlijdende Chysler over te nemen. De daaruit voortgekomen combinatie wordt achtervolgd door allerlei lijken uit de Amerikaanse kast. Zoals onlangs bleek toen verschillende aanklachten werden ingediend tegen topmensen van de grote vakbond van autowerkers in de VS, de zgn. United Auto Workers. Die zouden voor miljoenen dollars zijn omgekocht door de leiding van Fiat Chrysler. Sommige van die lui hadden zelfs creditcards waarmee ze vrij uit konden spenderen op kosten van de autobouwer. Zo hield men bij de Chryslerkant van FCA de vakbonden rustig wat weer ruimte gaf voor doorvoeren van allerlei beslissingen die normaal hadden kunnen rekenen op weerstand. De Amerikaanse justitie heeft naast vier kopstukken van de vakbond ook een paar leidinggevenden bij Chrysler op het oog voor vervolging. Sommige daarvan hebben zichzelf ‘schuldig’ verklaard om zo een lagere straf te krijgen, anderen ontkennen met nadruk ook maar iets met deze zaak te maken te hebben. Volgens de FBI gaat het om langjarige omkoping en fraude. De grote baas van FCA, Sergio Marchionne neemt uiteraard afstand van deze manier van zaken doen. Hij noemt het schandelijk gedrag en wil er ook van verlost worden. Verder laat men het aan de jusitie in de VS om dit alles op te lossen. (Reuters)

Lees ook:Top Fiat/Chrysler wil samen met GM
Lees ook:Chrysler en Dodge weg uit Europa?
Lees ook:Strategische alliantie Chrysler-Fiat
Lees ook:Fiat verbouwt Chrysler
Lees ook:Tesla strijdt met vakbond…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.