Zwitserland verbiedt de Cayenne..

Zwitserland heeft besloten om de type-goedkeuring voor alle Porsche Cayennes die moeten worden geregistreerd en op kenteken gezet te verbieden als die wagens zijn uitgerust met de ‘verdachte’ 3 liter diesels. Zelfs als ze voldoen aan de Euro6-norm. Auto’s met deze motoren die al zijn toegelaten zijn uiteraard uitgezonderd van de nieuwe regels. Een en ander als gevolg van het gerommel met uitstootcijfers door ook Porsche rond het VW-schandaal op dit punt. Ook in Duitsland gaan nu stemmen op om auto’s die niet voldoen aan de nieuwste normen voortaan niet meer toe te laten of op kenteken te zetten. Zo zet men druk op fabrikanten die proberen onder alle dure software-aanpassingen uit te komen of die eigenlijk wel weten dat bepaalde modellen of motoren gewoon niet schoner te maken zijn. Zwitserland is traditioneel een goede afzetmarkt voor wagens als de Cayenne en ik denk dat Porsche er alles aan zal doen om haar wagens voor die markt zo schoon mogelijk te maken voor ze de weg op gaan. (Reuters)

Lees ook:Audi en Porsche moeten topmodellen terugroepen…
Lees ook:Volkswagen moet heel wat herstellen…..
Lees ook:VW bevestigt; nieuwste dieselmotoren niet gemanipuleerd!
Lees ook:Audi VS; minstens 25.000 auto’s terug naar de dealer…
Lees ook:Ford roept hybrides terug

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.