Ford moet compensatie betalen voor discriminatie…

Om af te komen van allerlei lastige onderzoeken en beschuldigingen besloot Ford onlangs om dan maar een regeling te treffen met Justitie in de staat Illinois. Die regeling houdt in dat Ford 10,1 miljoen dollar betaalt. Vervelend zijn de aantijgingen wel. Onderzoekers hebben bewijzen gevonden dat in twee van de Ford-fabrieken in die staat sprake was van seksuele intimidatie van vrouwelijke medewerkers en achterstelling en pesterijen richting donker gekleurde arbeiders. Daarnaast heeft Ford besloten om een trainingsprogramma op te zetten om dit gedrag in haar organisatie te voorkomen. Door deze regeling ontkomt Ford aan een schuldig verklaring voor dit gedrag door sommige medewerkers. Zou dit zijn gebeurd, had er een veel hogere boete uitgekomen en was het imago van Ford vermoedelijk veel sterker beschadigd geraakt. Nu kon men het allemaal redelijk binnen de fabriekspoorten houden. Overigens lijkt het een typisch Amerikaans probleem te zijn. Uit Europa is dit wangedrag niet bekend. (CNN)

Lees ook:Honda moet fikse boete betalen in VS
Lees ook:Bekeuringen voor niet spreken taal teruggedraaid
Lees ook:Veel leaserijders ontevreden over eigen regeling
Lees ook:Vakantiegangers gaan nog steeds onvoorbereid op weg…
Lees ook:Vakbondsman aangeklaagd voor aannemen steekpenningen Fiat-Chrysler

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.