Groene Premier steunt de diesel…

Er bestaan ook zinnige lieden in de Groene hoek van het politieke sprectrum. Dat bewijst de premier van de Duitse deelstaat Baden-Wurttemberg Winfried Kretschmann. Die ziet wel in dat nieuwe schone diesels bijdragen aan een oplossing van de vervuiling van het milieu. Al blijft ook hij maar oreren over het gebruik van elektrische auto’s, in de praktijk van elke dag ziet hij wel dat die geen oplossing bieden aan de uitstootproblemen nu. Daarbij kent hij zijn klassiekers, want hij vermeldt in zijn persverhaal dat diesels per definitie behoren tot de schonere verbrandingsmotoren, maar dat je dan wel iets moet doen aan die bijkomende nadelen van een diesel, de uitstoot van weer andere stoffen. Hij stelt dat we weliswaar moeten streven naar een geleidelijke afbouw van gebruik fossiele brandstoffen voor auto’s, maar dat dit op de korte termijn heel lastig realiseerbaar zal zijn. En dat schonere diesels dan een cruciale rol zullen spelen in die overgangsfase. Niet toevallig natuurlijk is Badem-Wurttemberg ook de thuisbasis voor Mercedes-Benz en zorgt dit voor vele duizenden arbeidsplaatsen. Die weg smijten is een politiek doodvonnis. En vandaar dat deze man blijk geeft van het zo vaak gemiste realisme in de Groen(linkse)politiek. (Reuters)

Lees ook:Volkswagen; Amerikaanse diesels uitrusten met nieuwe katalysator…
Lees ook:Duitse maatregelen tegen Diesels afgezwakt…
Lees ook:Van je vrienden moet je het hebben…
Lees ook:VW schuift Skoda naar voren in exploderende Russische markt!
Lees ook:Duitse fabrikanten zetten in op opruimpremies…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.