Duitse fabrikanten zetten in op opruimpremies…

Om tegemoet te komen aan de druk vanuit de Duitrse politiek en ook om af te komen van de gedachte dat men niets beter te doen heeft dan sjoemelen met software en afspraken maken met elkaar hebben de Duitse autofabrikanten ook besloten om kopers van nieuwe diesel-personenwagens tegemoet te komen met stevige inruilpremies voor oudere diesels. Wie een auto inruilt die niet schoner is dan Euro4 op een nieuwe auto die al voldoet aan Euro6B, mag rekenen op stevige premies. Soms, zoals bij VW, oplopend tot 10 mille! Die krijg je dan bovenop je inruilprijs. De Duitse fabrikanten zijn nogal beducht voor de wat ongenuanceerde rijverboden in sommige Duitse steden waar men het gebruik van diesels wil indammen. Ook de overheid wil van die oudere diesels af en helpt nog een handje bij die premies. De vraag is maar of er een groot effect uit zal gaan van deze acties. Alle premies voor de aankoop van elektrische auto’s in Duitsland heeft nauwelijks effecten gekend. Maar, we zullen zien. Alle beetjes helpen….(WDR)

Lees ook:Duitse automarkt onder druk in 2010
Lees ook:Berlijn subsidieert aankoop elektrische auto’s…
Lees ook:Ondanks premies vlot de verkoop van Duitse EV’s niet echt…
Lees ook:Fiat geeft extra sloopsubsidies
Lees ook:Steden dicht voor semi-klassiekers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.