Chinese superbus maakt eerste proefritten…

Als je leeft in een land waar de files echt enorm zijn, net als de luchtvervuiling, denk je na over radicale oplossingen voor het massavervoer in de toekomst. En dat is nu precies wat de Chinese overheid doet. Een oplossing is de zgn. Transit Elevated Bus die nu in conceptvorm beschikbaar is gekomen. Het gaat dan om een enorm vervoermiddel dat hoog boven de straat langs vooraf ingegeven routes kan rijden en daarbij over het andere verkeer heen rijdt. Letterlijk! Maar ook zonder dat verkeer verder te hinderen of te beschadigen. De bus benut vooraf uitgezette routes waar hij met zijn enorme ‘poten’ zijn weg zoekt. In feite lijkt het op een rijdende verhoogde spoorbaan met een grote mate van comfort. Om het milieu niet extra te belasten is het ding voorzien van een hybride-aandrijvingssysteem. Door zijn omvang is de TEB in staat veel passagiers in een keer mee te nemen, een soort ‘People Mover’ pur sang dus. Volgens opgave kan een zon TEB 300 passagiers meenemen. Dat is meer dan de gemiddelde tram of gelede bus….. Dat je er verhoogde haltes voor moet aanleggen zal duidelijk zijn als je de foto’s bekijkt. Momenteel rijdt men er mee proef om te zien of aandrijving en remsysteem functioneren. Volgens opgave is het technisch allemaal op orde. Nu de politieke wil nog om er route-netwerken voor uit te rollen en de autogekke Chinezen in deze apparaten te gaan vervoeren. (CNN)

Lees ook:Tourneo Connect, Ford showt people mover….
Lees ook:Athlon werkt nu ook voor USG People
Lees ook:Mannen en ouderen; groter risico in het verkeer!
Lees ook:Milieugeknevel terug op A10 en A13
Lees ook:Zwarte zaterdag routes volgens TomTom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.