PSA/Peugeot steekt geld in Iraanse partner

Politiek en zaken doen gaan nauw samen en daarbij doen principes er vaak wat minder toe dan in het normale leven gebruikelijk. Nu de westerse wereld de zwaarste boycot-maatregelen tegen het op zich verschrikkelijke Iraanse regime heeft opgeheven, zijn heel wat bedrijven bereid geld te steken in de toch wat rommelige Iraanse economie. Het land heeft onder de ayatollah’s flink geleden en liep technologisch een aardige achterstand op. Dat is zeker zo in de auto-industrie en de behoefte aan moderne, schone en wat zuiniger modellen is groot. Vandaar dat PSA besloot een overeenkomst te sluiten met Iran Khodro voor de ontwikkeling en productie van op de Iraanse markt gerichte modellen die overigens baseren op de meest recente die het Franse concern nu al vermarkt. Oude banden met Iran bestonden al, men bouwde er al jaren lang, al dan niet in officiele licentie, Peugeot’s. Vanaf halverwege volgend jaar komen daar nu nieuwe auto’s bij zoals de 208, 2008 en 301. Waar nodig worden deze aangepast aan de Iraanse kopersbehoeften. De investeringen die nodig zijn voor de fabriek in Teheran de moderne Peugeot’s kan gaan bouwen worden door de Fransen en Iraniers zelf gedragen. De marktpotentie in Iran is enorm. Het gaat om miljoenen auto’s en in die marktbehoefte wil PSA/Peugeot graag meeliften. (NP)

Lees ook:DS sluit contract in Iran
Lees ook:Iran; groeimarkt voor veel fabrikanten…
Lees ook:Nieuwe Peugeot Boxer
Lees ook:Renault zoekt expansie in Iran…
Lees ook:Bastiaan Ragas kiest voor Peugeot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.