Weer terugroepactie voor miljoenen auto’s om Takata-airbags…

In de afgelopen jaren zijn door diverse fabrikanten al tientallen miljoenen auto’s teruggehaald naar de dealers. Dit in verband met allerlei problemen met de door de Japanse leverancier Takata geleverde airbags. Naar het zich laat aanzien moet dit nu deels nog een keer gebeuren en wordt de actie uitgebreid naar een nog grotere groep auto’s van diverse merken waarin deze dingen zijn gemonteerd. Sprake is van 35 tot 40 miljoen airbags die gemonteerd zitten in zeker 20 miljoen auto’s op zijn minst. Dit is intussen uitgegroeid tot de grootste veiligheidsactie in de historie van de automobielindustrie. Daar verbleken alle cijfers bij rond het gesjoemel met software van alle fabrikanten samen. Het probleem met die Japanse airbags is dat ze bij gebruik kunnen scheuren, waardoor ze geen werking hebben. In andere gevallen blazen ze niet voldoende op en er zijn gevallen bekend waarbij metaaldeeltjes bij de explosie van de airbags vrijkomen die mensen ernstig kunnen verwonden. Werd eerder alleen gekeken naar de bestuurderairbags, dit keer neemt men ook de plofzakken mee aan de passagierskant en de zgn. zij-airbags. Ook de eerder vervangen airbags moeten nu weer worden nagekeken. Takata moet opdraaien voor alle kosten, maar het bedrijf wankelt nu al door alle extra kosten die dit met zich mee heeft gebracht. De reden dat deze enorme inspanning nu opnieuw moet worden verricht is het aantal doden dat te betreuren is door de foute airbags. Eind maart stierf nog een 17 jarige jongen achter het stuur van zijn auto bij een aanrijding in Texas. (Reuters)

Lees ook:Ook Mercedes-Benz moet terugroepen om slechte airbags…
Lees ook:Weer miljoenen auto’s terug i.v.m. Takata Airbags
Lees ook:Toyota roept weer auto’s terug om Takata-airbags…
Lees ook:Takata-airbag-schandaal breidt zich uit, VS waarschuwt Honda-rijders
Lees ook:Honda moet nog stringenter auto’s terugroepen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.