Mazda verkopen staan op winst…

Mazda heeft de laatste jaren nieuwe modellen uitgebracht en die scoren stuk voor stuk flink beter dan hun voorgangers. Dat is te merken aan de verkopen in ons land die gestaag stijgen, maar zeker ook wereldwijd waar het Japanse merk over de eerste zes maanden van dit jaar bijna 800.000 afzette. Dat is een niet eens zo spectaculaire groei t.o.v. vorig jaar, maar de groei zit er in. Met name de nieuwe CX=5, een SUV in het compacte segment, komt goed aan en zorgt er voor dat Mazda een tandje bij moet zetten om aan de vraag te voldoen. Groootste groeimarkt is zoals bij veel merken tegenwoordig, de Chinese, waar men alleen al in dat eerste halfjaar 150.000 auto’s verkocht. De eigen Japanse markt is ok goed voor een groei van 4% waarna Europa op de derde plek van de wereldwijde afzetmarkten staat. Tijdens de recente Tokio Motor Show kwam Mazda met nog wat nieuwe modellen die tussen dit jaar en pakweg 2020 in de showrooms zullen staan van de wereldwijde dealerorganisatie. En die zeker ook weer zullen zorgen voor extra omzetten. (NP)

Lees ook:Mazda draait goed
Lees ook:Mazda groeit snel in Europa…
Lees ook:Mazda had goede septembermaand
Lees ook:Groei en vertrouwen bij Mazda
Lees ook:Mazda had een topjaar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.