Karma koopt voormalige Kawasaki productielijn

Karma Automotive, het bedrijf dat wellicht de fraaiste elektrische auto’s bouwt van dit moment, heeft onlangs een voormalig hoofdkantoor van Kawaski in Zuid-Californie in gebruik genomen en ingericht voor haar eigen doeleinden. Daardoor kon men al snel beginnen met de bouw van de zeer succesvolle en bijzonder fraaie Revero. Het enorme gebouw heeft wat je noemt groeipotentie en wordt nu bevolkt door de vele honderden medewerkers van Karma die moeten zorgen dat de Revero snel kan worden geleverd aan klanten over de hele wereld. Karma is de erfopvolger van het oude Fisker Automotive dat een paar jaar terug in de problemen kwam. Na het over de kop gaan van het oude Fisker werden de restanten, inclusief de rechten op het enige toen geproduceerde model, de Karma, overgekocht door het Chinese bedrijf Wanxiang Group dat er 150 miljoen US Dollars voor betaalde. Daarna ging men aan de slag en verbouwde niet alleen de Karma tot de Revero, maar maakte van het oude bedrijf een nieuw met de naam van dat vorige model, Karma Automotive. Overigens is die Revero geen koopje, je betaalt er US $ 130.000,- voor, maar dat weerhoudt kopers er niet van ze snel te bestellen. Karma zet in op kwaliteit en actieradius en dat lijkt goed te lukken. (OCR)

Lees ook:Fisker is terug!
Lees ook:Fisker wordt Chinees
Lees ook:Fisker wil weer aan de slag…
Lees ook:Fisker claimt normale actieradius….
Lees ook:Fisker haalt Karma’s terug…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.