Peugeot zoekt Chinese partner voor nieuwe Pickup…

De markt voor Pickup’s in de 1-ton klasse is zodanig groot en elk jaar ook nog eens groeiend, dat Peugeot daarvan toch een niet onbelangrijk deel wil afsnoepen. Daartoe gaat het merk een nieuwe auto ontwikkelen samen met een Chinese partner, Changan. Samen moet men een auto kunnen produceren die zal aanspreken bij vooral kopers buiten Europa waar deze wagens het meest gevraagd zijn. De nieuwe Pickup moet betrouwbaar zijn, sterk en ook vele jaren mee kunnen in een omgeving die vijandig is voor auto’s. De keuze voor een Chinese partner is bij Peugeot niet nieuw. Het merk heeft al goede contacten in China en bouwt momenteel samen met Dongfeng al een Pickup voor de Afrikaanse markt die is afgeleid van de Nissan D22 Pickup. Maar nu wil men toch ook met een geheel eigen ontwikkeling aan de bak. Of die stoere Peugeot Pickup ook hier te koop zal worden is nog niet bekend. Ook niet wanneer de nieuwe auto zal worden uitgebracht en wat de motorisering wordt. (AMuS)

Lees ook:Vierde productielijn PSA in China gepland
Lees ook:Renault-Dongfeng – jaar later pas produceren…
Lees ook:Onthuld; de Peugeot 408
Lees ook:Renault bouwt elektrische auto’s in China
Lees ook:Schone Chinese auto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.