Opel en KIA scoren minder sterren…

Euro-NCAP deed weer wat tests op nieuwe auto’s en kwam al snel tot de conclusie dat o.a. de KIA Rio en Picanto niet op 5 sterren, de maximale waarde, kunnen worden beoordeeld. De aangeboden auto’s misten standaard ingebouwde veiligheidsvoorzieningen en dat telt zwaar bij de testorganisatie. Zo laat Kia een automatische CityBreak als optie extra betalen en is ook een elektronisch systeem om de Rio in het juiste spoor te houden slechts tegen meerprijs leverbaar. Zouden die extra’s wel op de Koreaanse compacts zitten, kwam de Rio nog wel op vijf sterren maar blijft de Picanto toch op lager niveau steken. Opvalllend is ook de gemiste ster voor de Opel Ampera-e. Die splinternieuwe elektrische auto heeft problemen met montage van kinderzitjes die veilig zijn maar laat ook wel wat andere zaken zien die niet helemaal op niveau zijn. Opel kan het wel, want haar Grandland X behaalde probleemloos 5 sterren, net als de Mazda CX-5, Renault Koleos en de nieuwe Ford Fiesta. (AB)

Lees ook:Nieuwe Opel Ampera; indrukwekkende specs….
Lees ook:Elektrisch vervoer voor hockey-officials…
Lees ook:Stunt van Opel lukt!
Lees ook:Opel Ampera – Einde oefening in zicht?
Lees ook:Paus rijdt Opel Ampera-e

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.