Slimme zoek-app bij de ANWB..

Onthouden waar de auto geparkeerd staat is niet altijd makkelijk. Zes op de tien automobilisten vergeten dit weleens, dat blijkt uit representatief onderzoek van de ANWB onder ruim 1600 Nederlanders*. Bij driekwart van hen roept dit irritaties op. Met ANWB Connected, een service waarmee autobezitters met hun voertuig** kunnen ‘praten’, is dat verleden tijd. De slimme connector, een soort USB-stick, in de auto maakt verbinding met hun smartphone. Zo is de auto altijd terug te vinden.

Met andere dingen bezig zijn tijdens het parkeren is de voornaamste reden om te vergeten waar de auto staat. Als hij ‘kwijt’ is duurt het bij bijna vier op de tien automobilisten 5 tot 10 minuten voordat zij hun auto weer hebben gevonden. Opmerkelijk is dat mannen er langer over doen om hun auto terug te vinden. Zo zijn er meer mannen dan vrouwen die langer dan 10 minuten op zoek zijn naar hun auto.
Automobilisten bedenken allerlei manieren om te onthouden waar de auto staat. Zij proberen herkenningspunten te onthouden (59%), maken een foto van de locatie of schrijven deze op (12%). Sommigen proberen zelfs de auto altijd op dezelfde plek te parkeren (12%), maar het kan makkelijker. Met de ANWB Connected app ziet de autobezitter altijd waar de auto zich bevindt. Ook als iemand anders hem gebruikt.

Naast de exacte locatie tonen van de auto biedt ANWB Connected nog meer. Gebruikers krijgen ook informatie over hun rijstijl en de technische staat van de auto.
ANWB Connected:
• Altijd weten waar de auto is dankzij de GPS in de connector.
• Pech voorkomen door inzicht in technische staat van de auto. Is de accu zwak, dan krijgt de eigenaar van de auto tijdig een seintje.
• Bij pech onderweg kan de Wegenwacht relevante data over de auto opvragen en van te voren een inschatting maken van het probleem. Hierdoor kan pech sneller worden verholpen.
• Tot 15% besparen op brandstof, dankzij feedback over rijgedrag.
• Nooit te veel betalen voor parkeren. Gebruikers krijgen een bericht als ze vergeten een parkeertransactie te beëindigen.
ANWB Connected is beschikbaar voor iedereen via https://www.anwb.nl/connected,

Lees ook:We ergeren ons gek….aan mede-inzittenden!
Lees ook:Parkmobile app voor Windows Phones
Lees ook:Nieuwe mobiele applicaties bij Parkmobile
Lees ook:Parkmobile; nu ook voor Windows!
Lees ook:Volkswagen brengt slimme onderhoud-app.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.