Ford frist de EcoSport verder op…

Vandaag heeft Ford de nieuwe Ford EcoSport onthuld. Deze compacte, veelzijdige SUV komt later dit jaar op de Europese markt en biedt consumenten meer praktische toepassingen, verfijnde styling en geavanceerde technologieën. De EcoSport is nu ook voor het eerst leverbaar in de sportieve, door Ford Performance geïnspireerde, EcoSport ST‑Line-uitvoering. Bovendien biedt de nieuwe EcoSport technologieën voor bestuurdersassistentie waaronder het SYNC 3 infotainment systeem, cruise control met instelbare snelheidsbegrenzer en een achteruitrijcamera.

De exterieurstyling van het nieuwe model is dynamischer, robuuster en luxueuzer en is leverbaar in  12  sprekende kleuren. Verder zijn er nog meer personalisatie-opties, waaronder contrasterende dakkleuren die doorlopen tot aan detaillelijn van de auto.. Een nieuw luxe interieur waarin de bestuurder centraal staat, biedt inzittenden een superieure ervaring dankzij een zwevend, centraal geplaatst 8″-aanraakscherm, stuurwielverwarming en handige opbergmogelijkheden, waaronder een in hoogte verstelbare kofferbakvloer.

De nieuwe Ford EcoSport wordt voor Europa, na een investering van 200 miljoen euro, gebouwd in de Ford-fabriek in het Roemeense Craiova. Het model verschijnt later dit jaar op de Europese markt waar het samen met de Ford Edge en de Kuga het SUV-aanbod van Ford zal vormen. Volgend jaar verschijnt in Europa ook de Fiesta Active op de markt. Deze nieuwe crossover is geïnspireerd op de uitstraling van een robuuste SUV.
Het SUV-segment is het snelst groeiende segment in Europa. Het aantal geregistreerde SUV-modellen is in een jaar tijd met meer dan 21 procent gegroeid. In 2016 was meer dan een kwart van de geregistreerde nieuwe gezinsauto’s een SUV. Vorig jaar is de verkoop van Ford SUV’s in Europa met meer dan 30 procent gegroeid.

Vanaf medio 2018 is er een 125 pk 1.5-liter EcoBlue-dieselmotor leverbaar met een nieuwe, frictiearme handgeschakelde zesversnellingsbak die voor nog minder CO2-uitstoot en nog lager brandstofverbruik zorgt. Het ontwerp van de gloednieuwe Ford 1.5-liter EcoBlue-dieselmotor levert meer vermogen en een lagere CO2-uitstoot. De geraffineerde viercilindermotor kent een aantal innovatieve technologieën, waaronder:
Een lagedruksysteem voor uitlaatgasrecirculatie dat in combinatie met een tussenkoeler op water-luchtbasis zorgt voor een efficiëntere verbranding en een lagere uitstoot

De nieuwe EcoSport beschikt over de rijeigenschappen en comfort die specifiek zijn afgesteld op de Europese klant, met geoptimaliseerde vering en demping, veringsondersteuning, stuurinrichting, torsie-achteras, het Electronic Stability Programme en profielen voor stuurbekrachtiging. De robuuste, dynamische SUV-styling van de EcoSport doet denken aan die van de Kuga en de Edge. Prominent aanwezig aan de voorzijde zijn een nieuwe, forse trapezevormige grille en opvallende hoekige koplampen. Deze worden aangeboden met een High Intensity Discharge-lichtsysteem (xenon) met stijlvolle LED-lampen voor dagverlichting. De hoekige mistlampbehuizing vormt de afronding van het driekwarts voorprofiel dat is geïnspireerd op de riemen van een rugzak die volgens Ford een verwijzing zijn naar een avontuurlijk karakter.

Ook de vormgeving van achterbumper en de achterlichten is onder handen genomen en heeft nu een overzichtelijker en fraaier uiterlijk. De klant kan kiezen uit 12 sprekende exterieurkleuren, zoals Lightning Blue, Ruby Red en de levendige, metallic oranjetint Tiger Eye. Maar zij kunnen hun SUV nog persoonlijker maken met nieuwe contrasterende dakkleuren die een groter deel van de carrosserie beslaan.
De nieuwe 16’’, 17″ en 18″ lichtmetalen velgen versterken het stoere en sportieve karakter. Deze zijn leverbaar in een aantal afwerkingen, waaronder Magnetic Low Gloss, Shadow Silver, Flash Grey en High Gloss Black.

Het interieur is opnieuw vormgegeven en biedt meer gebruikersvriendelijke bedieningselementen, prettig aanvoelende materialen en een nieuw, ergonomisch vormgegeven middenconsole met minder knoppen voor meer gebruiksgemak. De nieuwe voor- en achterstoelen bieden meer comfort en hebben een luxueuze uitstraling. Zo kan er desgewenst worden gekozen voor een deels lederen uitvoering. De interieurverlichting is in zeven verschillende kleuren instelbaar zodat de inzittenden de ambiance kunnen aanpassen aan hun stemming.

Na de IAA in Frankfurt komen alle details vast nog beschikbaar, net als de prijzen voor de evt. Nederlandse uitvoeringen.

Lees ook:Ford geeft de EcoSport een upgrade…
Lees ook:Ford gaat Eco Sport in Europa produceren…
Lees ook:Ford’s rijdende communicator
Lees ook:Ford voert actie op YouTube
Lees ook:Ford komt met nieuwe SUV – de Edge!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.