Duitse markt volop in beweging…

Na een paar slechte resultaten in de afgelopen maanden is de Duitse markt voor nieuwe personenwagens weer uit het dal gekrabbeld en laat een totale groei zien over acht maanden van een ruime 3%. Dat lijkt goed nieuws voor de autobranche bij de autoburen, maar er zit ook een opvallende ‘twist’ in. Drie Duitse grootheden lijden onder het gedoe rond hun dieselmodellen en vallen ineens aardig terug in de statistieken. VW, Audi en BMW moeten met omzetverliezen genoegen nemen. Dat is bijna ongekend, want als er een volk trouw is aan de eigen industrie, dan het Duitse. Gelukkig zijn er nog voldoende alternatieven volgens de Duitse kopers. Zoals Mercedes-Benz dat net zo betrokken raakte bij het gedoe rond haar diesels, maar veel trouwe fans heeft. Dat merk steeg met ruim 8%. Ook Porsche behaalde een kleine winst, net als Opel. Andere merken die winst boekten waren Tesla, Alfa Romeo, en Lexus. Al gaat het dan om percentuele winst en niet zozeer om grote aantallen. Verliezers waren ook DS, Honda en Jeep. Opvallend is dat met de stijging van de nieuwverkopen die van occasions sterk daalde. Onzekerheid rond de eventuele rijverboden voor diesels in bepaalde steden maakt dat daar onzekerheid heeft toegeslagen. En dat is altijd slecht nieuws voor de handel. (AMuS)

Lees ook:Alfa staakt productie 166
Lees ook:Alfa 8C meest iconisch…
Lees ook:Designer Wolfgang Egger verruilt Alfa Romeo voor Audi
Lees ook:Ook Duitse verkopen dippen nu
Lees ook:Alfa maakt premiere spannend…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.