Tesla haalt weer enorm bedrag op….

Het vertrouwen van met name Amerikaanse investeerders in het de plannen van Elon Musk om ook in het middensegment van de automarkt een speler van enige omvang te worden is ongekend. Onlangs kon Musk op de kapitaalmarkt met bijna speels gemak opnieuw 1,8 miljard Dollar lenen om zo de financiering van zijn nieuwe Model 3 te organiseren. De verkoop van die auto is niet zijn grootste probleem zo lijkt, maar de opzet van voldoende productielijnen wel. Tesla hoopt eind dit jaar een reeks van 5000 van die Model 3′s te hebben gebouwd, maar dat zal snel meer moeten wordern wil hij het vertrouwen van ongeduldige (lease)rijders niet kwijt raken. En natuurlijk moet er ook nog rendement komen voor al die investeerders die intussen vele miljarden hebben gestort voor het Tesla-avontuur. Tesla ziet zichzelf niet als autofabrikant vreemd genoeg en zal dus ook niet aanwezig zijn in de expositiehallen van de IAA deze maand. En dat zal vast niet veel helpen bij het marktaandeel van het merk in Duitsland. Dat is er ook eigenlijk niet.

Lees ook:Tesla moet nog meer geld ophalen
Lees ook:Tesla’s waarde daalt met de dag…
Lees ook:Tesla presteert nog steeds ondermaats…
Lees ook:Tesla weer in het verlies…..
Lees ook:Tesla levert recordaantal auto’s af…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.