Nieuw deelautoproject met Athlon en Rabo van start…

Toekomstige huurders van deltaWonen, kopers van een appartement in de nieuwe HSK 20 en werknemers van Rabobank IJsseldelta kunnen gebruikmaken van deelauto’s. DeltaWonen is samen met haar partners: Athlon, Rabobank IJsseldelta en BPD initiatiefnemer van dit plan.

DeltaWonen zoekt voor dit nieuwe appartementengebouw aan de Harm Smeenge Kade 20 in Zwolle naar huurders die geen parkeerplek nodig hebben voor een eigen auto. Evert Leideman, directeur-bestuurder van deltaWonen:“ Het delen van auto’s biedt meerwaarde voor onze huurders en draagt door efficiënt gebruik bij aan verlaging van kosten en een reductie van de CO2-uitstoot.“

Het idee van ‘auto’s delen’, sluit goed aan bij de veranderende manier waarop mensen kijken naar mobiliteit en bezit: mensen hechten steeds meer waarde aan gebruik en minder aan bezit. Zo is het idee ontstaan om voertuigen flexibel in te zetten en te delen met een grotere groep. In het gebouw komen 26 huurappartementen en 39 koopappartementen. André ten Vergert, ontwikkelingsmanager van BPD: “ Ook kopers van een appartement zullen door de unieke ligging van deze appartementen, naar verwachting minder vaak een beroep doen op een auto. Immers: alle benodigde voorzieningen liggen hier op loopafstand.”

Om het de bewoners van HSK20 en medewerkers van Rabobank extra makkelijk te maken, is gekozen voor Car2Use van Athlon. Hierbij levert Athlon verschillende auto’s tegen verschillende tarieven. Via een app in een afgeschermde omgeving kunnen gebruikers de deelauto’s boeken. Op het binnenterrein tussen Harm Smeenge Kade, Lijnbaan en Theodorahof zijn parkeerplaatsen gereserveerd voor deze deelauto’s. De plaatsen worden bovendien voorbereid met oplaadmogelijkheden voor 100% elektrische auto’s. Niels van den Hoogen, Commercieel Directeur Athlon: ”Om in te spelen op de deeleconomie heeft Athlon Car2Use ontwikkeld. Gebruikers kunnen met een eenvoudige app de Car2Use auto’s boeken en openen en kiezen uit verschillende auto’s.”

Ook Rabobank IJsseldelta heeft zich aangesloten bij dit initiatief. Zij brengt een aantal zakelijke deelauto’s in. In totaal kunnen ongeveer 87 bewoners een beroep doen op 5 auto’s bij de HSK20 en 2 auto’s bij de Rabobank. Omgekeerd kunnen de ruim 100 medewerkers van de Rabobank voor hun werk gebruikmaken van deze 7 auto’s. De verwachting is dat het combineerde gebruik door bewoners en werkenden ervoor zorgt dat de auto’s optimaal benut worden.

Het gaat in eerste instantie om een proef voor een periode van 4 jaar. Uit de proef moet naar voren komen of dit initiatief de betreffende gebruikers aanspreekt en of er voldoende gebruik van wordt gemaakt. Na evaluatie wordt besloten over een eventueel vervolg.

Lees ook:Handige betaalkaart bij de Rabobank
Lees ook:Athlon stimuleert anders leasen..
Lees ook:Autodelen lijkt aan te slaan
Lees ook:Athlon nu ook in Car sharing project…
Lees ook:Athlon Car Lease rationalieert dienstverlening…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.