DHL gaat elektrisch rijden…

Wie wel eens in de grote stad heeft rondgewandeld kan weten hoe belastend al die dieselende bestellers zijn die daar de hele dag door hun lading bezorgen of ophalen. Met name de pakjesbezorgers met hun constant draaiende motoren zorgen dan best voor extra belasting van de uitstoot van allerlei gassen en roet. Daaraan moet iets gebeuren. En dat vindt de branche zelf ook. Dus verschijnen er steeds meer elektrische voertuigen in de vloten van de grote jongens op dit gebied. UPS kent al een reeks wagens met elektrische aandrijving, DHL ook. Maar die gaan nu ook hun wat zwaardere voertuigen uitrusten met elektromotoren. Gebouwd op basis van Ford Transits en aangeduid als de Streetscooter Work XL komen deze wagens in de komende maanden en jaren vooral in stedelijke gebieden in gebruik. DHL had eerder al kleinere Streetscooters aangeschaft en die voldoen kennelijk prima. In Duitsland rijden er al een paar duizend van deze wagens in het rond en nu komen ze vast ook naar Nederland. De Streetscooter Work XL is de grootste uit de reeks en krijgt naar rato van de laadmogelijkheden een 30 tot 90kWh accupakket. Daarmee kan zo’n besteller 80 tot 200kilometer ver komen, afhankelijk van lading en weersgesteldheid. Opladen duurt 3 uur. DHL claimt dat ze per auto 1900 liter diesel besparen en dat men op jaarbasis met een hele vloot zelfs bijna 5 miljoen liter diesel besparen. De CO2 reductie bedraagt dan 12.500ton en dat is best veel. De firma die deze wagens ombouwt zetelt in Aken en bouwt dit jaar nog een 150-tal voorseriewagens van de Work XL. Als de order voor DHL is afgewerkt gaat Streetscooter ook andere bedrijven bedienen met deze auto’s. (TS)

Lees ook:Ford maakt werk van Plug-in hybride versie Transit…
Lees ook:Een op de vijf Britten zou best elektrisch kunnen rijden…
Lees ook:Elektrisch rijden – maar hoe ver?
Lees ook:Eerste foto’s nieuwe Opel Agila en Suzuki Splash
Lees ook:Groene banden doen het goed…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.