CEO Watson van Chevron stapt op

De leidinggevenden bij de grote oliemaatschappijen in de wereld behoren nog steeds tot de machtigste mensen op aarde. Als er dan een vrij plotseling opstapt is dat wereldnieuwd. Zo stapte onlangs John Watson op bij Chevron. Dit kwam als een verrassing bij een van die grote namen in de olie- e gasindustrie. Juist Watson zorgde er voor dat de aandelenkoersen van Chevron met maar liefst 35% stegen tijdens diens bewind. Hij vervulde zijn rol 7 jaar en kwam juist in een periode dat de wereld nog in de economische crisis verkeerde. Er is geen echte reden gegeven voor zijn terugtreden, wel dat zijn opvolger wordt gezien als een fris type manager, ook al was hij zelf ook al jaren lid van het bestuur van de oliegigant. In wandelgangen werd gefluisterd dat Watson moet opstappen omdat hij naar de zin van de aandeelhouders te weinig overnames heeft gedaan. Zijn voorganger deed juist dat en dat zorgde voor een sterke postitie in oa. de productie van aardgas op diverse plekken van de wereld. Watson heeft zijn hele carriere voor Chevron gewerkt. (Reuters)

Lees ook:Uber verdacht van levering brandgevaarlijke auto’s
Lees ook:1,5 miljoen Fiat 500′s gefabriceerd
Lees ook:Volkswagen even duurste merk ter wereld
Lees ook:Skoda’s succesvolle Fabia
Lees ook:Ferrari komt met hybride

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.