Tesla moet nog meer geld ophalen

Naast de vele miljarden die het merk van de heer Musk al binnenhaalde van financiers en investeerders om zo haar productie overeind te houden, heeft Tesla nog eens 1,5 miljard dollar nodig om ook de productie van de Model 3 van de grond te helpen tillen. Daartoe gaf het merk opnieuw obligaties uit die investeerders het rendement moeten bieden op dat geinvesteerde kapitaal. Als bekend is de Model 3 de auto die Tesla definitief op de kaart moet zetten als serieuze fabrikant van min of meer betaalbare elektrische auto’s. Daartoe moet het aantal verkocht en vooral geleverde auto”s fiks omhoog en zal men ook op kwalitatief gebied heel wat moeten investeren. Dt beseft Tesla ook wel en daarom vraagt het opnieuw extra geld binnen de kapitaalmarkt. Intussen zijn de eerste pre-productie-exemplaren van de Model 3 geleverd en komt naar verwachting de levering aan de eerste inschrijvers in de VS deze maanden echt op gang.

Lees ook:Tesla presteert nog steeds ondermaats…
Lees ook:Tesla levert recordaantal auto’s af…
Lees ook:Tesla haalt weer enorm bedrag op….
Lees ook:Tesla moet garantie beperken om cashflow te verbeteren…
Lees ook:Tesla’s waarde daalt met de dag…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.