Renault zoekt expansie in Iran…

Renault heeft altijd een oog gehad voor ontwikkelingen in landen waar men relatief goedkoop haar producten in de markt kon zetten door bijvoorbeeld fabrieken op te bouwen die daar lokaal de voor dit markten bedoelde auto’s te laten bouwen. Veelal derde-wereld-landen. Zuid-Amerika kent voorbeelden van dit denken, maar ook Noord-Afrika, of Turkije. In Roemenie laat men Renault’s als Dacia’s produceren en zo bouwt men haar netwerk stevig uit. Onlangs sloot Renault weer zo’n contract en wel met een partner in Iran. Daar wil men expanderen. Voor zover men dat al niet deed. Want Renault verkoopt elk jaar weer meer autos in het door een dictatuur bestuurd land. Zo gingen er alleen al in de eerste zes maanden van dit jaar bijna tien procent meer auto’s naar Iraanse klanten. Dat zijn toch 68.500 auto’s en dat is best veel. Vandaar dat Renault nu zoekt naar expansie via een samenwerkingsverband met Iraanse partners, waardoor men lokaal auto”s kan gaan produceren die deels met componenten die in Iran zijn gemaakt worden afgewerkt. Deze fabriek komt dan nog bovenop de fabriek die nu al functioneert en nu al een capaciteit heeft voor 200.000 auto’s op jaarbasis. De nieuwe fabriek doet daar nog eens 150.000 eenheden bij. De nieuwe productielijn moet o.a. Dusters gaan bouwen en de nieuwe Renault Symbol. En zo krijgt Renault in die hoek van de wereld een aardige marktpositie! (NP)

Lees ook:PSA/Peugeot steekt geld in Iraanse partner
Lees ook:DS sluit contract in Iran
Lees ook:Renault-Dongfeng – jaar later pas produceren…
Lees ook:Iran; groeimarkt voor veel fabrikanten…
Lees ook:Elektrische Renault

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.