MG had een goede maand juli

Het komt wellicht slechts doordat het vroegere Britse sportwagenmerk MG in staat is om haar dealernetwerk relatief snel uit te breiden, maar ook de verkopen gaan daardoor omhoog. Opvallend genoeg voor een merk dat wij vroeger ook in onze streken wisten te waarderen. Nu zie je dat men zich slechts richt op de oude thuismarkt en nergens anders de vleugels uit slaat. Van haar programma dat nog steeds bestaat uit twee modellen, een compacte hatchback met 1,5 liter benzinemotor en een compacte SUV met dezelfde motor in het vooronder, verkocht MG afgelopen maand via 90 dealers 305 nieuwe MG’s wat een groei inhoudt van 4% t.o.v. 2016. Bescheidenheid troef dus, maar wel met hoop op een betere toekomst. MG werd tijdens de crisis die de Britten sterker raakte dan wie ook meegezogen in het faillissement van Rover en kwam uiteindelijk ook in Chinese handen. Met een bescheiden maar wel aantrekkelijk geprijsd programma kwam het merk terug op de Britse markt en dat heeft toch een aparte aantrekkingskracht op Britse autokopers. MG plant nog meer modellen waarbij men uiteraard ook weer gokt op de wereldwijde belangstelling voor betaalbare SUV’s. (NP)

Lees ook:Bekende presentator kiest voor LandRover
Lees ook:Beste april bij Jaguar/Land Rover
Lees ook:Einde oefening voor Britse MG-divisie
Lees ook:MG komt met SUV
Lees ook:MG? Bestaat dat nog?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.