Weer miljoenen auto’s terug i.v.m. Takata Airbags

Terwijl de Japanse fabrikant van die plofzakken inmiddels ten onder is gegaan aan de gevolgen van terugroepacties i.v.m. niet goed werkende airbags die men daar leverde aan diverse autofabrikanten, blijkt dat het probleem alleen maar nog groter wordt. De Amerikaanse veiligheidsorganisaties hebben opnieuw aangedrongen op een terugroepactie voor 2,7 miljoen auto’s die zijn geleverd door Ford, Mazda en Nissan. Het zou gaan om diverse modellen die zowel in als buiten de VS zijn geleverd en waarvan bij tests is gebleken dat de airbags niet goed zullen werken in gefval van nood. Dit euvel bij die Takata-airbags leidde al eens tot doden en gewonden. In het ene geval scheurden de zakken in plaats van dat ze bescherming boden, in andere gevallen kwamen metaaldeeltjes mee naar buiten die ernstige verwondingen veroorzaakten. Intussen zijn al 125 miljoen voertuigen ‘verdacht’ door de montage van deze airbags, 65% is nu ongeveer teruggeroepen en elke keer komen er meer bij. De heft van al die auto’s reed of rijdt in de VS, de rest elders in de wereld, ook in Europa. Elllendig genoeg blijken sommige intussen vervangen airbags ook niet goed te functioneren en moeten die wagens opnieuw terug naar de merkdealers. Maar nu Takata failliet is draaien de autofabrkanten zelf op voor de schade en dat houdt in dat men vrij terughoudend is met die acties. Vandaar dat de Amerikaanse organisaties die zich bezig houden met verkeersveiligheid nu aandringen op verscherpte acties. En dat het risico van die airbags niet te klein is bewees onlangs Honda toen bij een ongeluk met een auto van dat merk, de elfde dode viel te betreuren die door dit euvel moest worden bijgeschreven op een triest lijstje voor o.a. deze autofabrikant. (Reuters)

Lees ook:Toyota roept weer auto’s terug om Takata-airbags…
Lees ook:G.M. haalt met tegenzin nog eens 4,3 miljoen auto’s terug naar de dealer…
Lees ook:Takata failliet….
Lees ook:Weer terugroepactie voor miljoenen auto’s om Takata-airbags…
Lees ook:Takata-airbag-schandaal breidt zich uit, VS waarschuwt Honda-rijders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.