MPV populair in vakantieperiode…

De zomervakantie is begonnen en dat betekent dat veel gezinnen met de auto volgeladen richting het zonnige zuiden vertrekken. Maar passen alle tassen, kampeerbenodigdheden plus het hele gezin wel in de auto? Blijkbaar niet altijd, want AutoScout24, de grootste online portal voor gebruikte en nieuwe auto’s in Nederland, ziet in aanloop naar de zomer een stijging in het aantal zoekopdrachten naar Multiple Purpose Vehicles, kortweg MPV. Dit zijn de meest gewilde tweedehands gezinsmodellen:
1. Volkswagen Touran*
2. Opel Zafira
3. Mercedes-Benz B-klasse
4. Renault Scénic
5. Ford S-Max
*Deze Volkswagen Touran staat voor 16.950 euro te koop op AutoScout24.nl

Terwijl het aanbod in een jaar tijd met zes procent steeg, is de populariteit met maar liefst 51 procent gestegen. Nu zijn mei en juni traditiegetrouw de maanden waarin de vraag naar MPV’s piekt, maar de populariteitstijging dit jaar is zeer opmerkelijk.

Wanneer de populariteit explosief groeit, kunnen consumenten erop rekenen dat de prijs van hun favoriete MPV toeneemt. De stijging in vraag naar de MPV zorgt weliswaar voor een prijsstijging, maar deze is minder hoog dan verwacht. Voor een tweedehands MPV betaalt een Nederlander gemiddeld 12.952 euro, dat is 4 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.
Een MPV is er voor elke portemonnee op AutoScout24.nl: de goedkoopste MPV is een Renault Mégane voor 250 euro en de duurste is een gloednieuwe Chrysler Pacifica voor 123.890 euro, maar deze is dan ook voorzien van een panoramadak, ingebouwde touchscreen-schermen achterin en een automatisch inparkeersysteem (zie afbeelding).

Ook al doet de veelzijdige MPV vaak dienst als auto voor vrolijke groepsuitjes, deze vrolijkheid is niet terug te zien in de meest gewilde kleuren. De populairste kleuren zijn namelijk vrij onopvallend; grijs en zwart. Hieronder staat de top vijf populairste MPV-kleuren op AutoScout24.nl:

1. Grijs
2. Zwart
3. Blauw
4. Wit
5. Zilver

Lees ook:Vuurrood is meest populaire Ferrari-kleur….
Lees ook:Porsche 911 blijft populairste tweedehands sportwagen…
Lees ook:Steeds meer kopers gaan voor tweedehands!
Lees ook:Nederland is gek op grijs…
Lees ook:Tweedehands kopers willen vooral compacte modellen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.