Takata failliet….

Miljoenen auto’s moesten worden teruggehaald naar de dealers van diverse fabrikanten. Even zovele schadeclaims kwamen binnen bij de fabrikant van de airbags die daarvoor hadden gezorgd; Takata uit Japan. En al die claims en de vervanging van defecte door goede airbags waren te veel voor het geplaagde bedrijf. Het ging onlangs failliet. Dat maakt het probleem van die schadeclaims en omruiloefeningen er niet minder op. Immers er rijden nog steeds auto’s rond in de wereld waarvan de airbags niet betrouwbaar zijn in geval van nood. In het verleden zijn airbags van de firma soms afgegaan met dodelijke gevolgen. Omdat er metalen delen van de constructie mee naar buiten schoten wat ernstige gevolgen had. Maar ook waren er airbags die nauwelijks werkten na activeren. Kortom, een rampenplan. En veel autofabrikanten reageerden traag op de incidenten of zelfs helemaal niet. Het was eigenlijk de Amerikaanse overheid die hen dwong maatregelen te nemen. Heel wat merken gebruik(t)en die airbags en het is nu de vraag hoe die deze problemen op gaan lossen nu de bron van alle ellende niet meer in staat is haar verplichtingen na te komen… (CNN)

Lees ook:Weer miljoenen auto’s terug i.v.m. Takata Airbags
Lees ook:Audi haalt A4 terug naar de dealer
Lees ook:Tanaka wist van airbagproblemen….
Lees ook:Ook Mercedes-Benz moet terugroepen om slechte airbags…
Lees ook:Subaru waarschuwt voor airbagproblemen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.