Sorry…uitverkocht!

Mocht je denken dat je nog even een super-exotische sportwagen van Koeningsegg wilt bestellen….dan ben je te laat. Van de 80 tijdens de afgelopen autosalon van Geneve aangekondigde exemplaren van de Regera is er geen een meer beschikbaar. De Rich and Famous van deze wereld hebben de hele productie opgekocht. Daarmee verslaat het Zweedse merk van zeer exclusieve auto’s alle concurrenten. En je krijgt niet echt een bescheiden autootje bij deze fabrikant. De Regera belooft niet alleen een uiterlijk dat lijkt op een racewagen uit Le Mans, maar krijgt ook 1500 paarden mee die de wagen catapulteren naar snelheden die in ons land elke milieufreak en wetshandhaver grijze haren en een half hartinfarct bezorgt. De Koenigsegg haalt zijn kracht uit een 1312pk sterkte V8 die gekoppeld is aan drie elektromotoren. In feite is het dus nog een hybride ook. Belangrijk is dat je in deze combinatie een koppel krijgt waar een beetje locomotief zich niet voor zou schamen. De Regera accellereert in 20 seconden van nul naar 400km/u. Dat zijn snelheden waarbij een beetje beladen straalverkeersvliegtuig opstijgt. En voor wie de sprint aan wil met zijn GTi’tje, de auto gaat van nul naar honderd in 2,8 seconden, en rijdt drie seconden later al voorbij de 200km/u. Indrukwekkende prestaties. Maar de prijs is ook van die orde hoor. Elke koper betaalt 2 miljoen Euro voor een Regera. Dat is niet iedereen weggelegd. Jammer maar helaas… (AMuS)

Lees ook:Porsche’s hybride sportwagen opgepept!
Lees ook:Porsche voor milieu-miljonairs
Lees ook:Nieuwe Bugatti Chiron komt volgend jaar!
Lees ook:Nieuwe aandrijflijn voor Lexus LS500h
Lees ook:Lamborghini pronkt met superfraaie Asterion LPI 910

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.