Volvo gaan Android-systemen integreren in de toekomst…

Volvo en Google gaan intensief samenwerken om binnen twee jaar een nieuwe generatie van het Android-besturingssysteem te integreren in nieuwe Volvo modellen. Rijders krijgen hiermee gemakkelijk toegang tot Android-apps en ‘connected services’, ontwikkeld door Google, Volvo en derden.

De samenwerking tussen Volvo Cars en Google is volgens de Zweden een bewijs dat de automotive en technologie industrie elkaar steeds meer weten te vinden voor connectiviteit in auto’s. Volvo is ervan overtuigd dat dergelijke samenwerking belangrijk is voor de toekomst van de auto-industrie. Door Android te implementeren als basisbesturingssysteem is een snellere en flexibelere ontwikkeling mogelijk. Bovendien biedt het rijders een meer persoonlijke online-omgeving in de auto.

Volvo werkt ook samen met Google om in recente Volvo-modellen Google Local Search te bieden, de lokale online zoekfunctie. Rijders van een Volvo met Sensus navigatie krijgen deze applicatie bij de eerstvolgende update. Meer details over de samenwerking en Android volgen op Google’s jaarlijkse tech-show op 17 mei aanstaande.

Lees ook:Ook Audi aan de Android
Lees ook:Android-platform in nieuwe Volvo’s
Lees ook:Hyundai en Google – nieuwe samenwerking…
Lees ook:Audi pronkt met Android-integratie…
Lees ook:Stap dichter bij Google-car…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.