Meeste gestolen auto’s goedkoop, maar……

Wie denkt dat een oude auto onaantrekkelijk is voor dieven moet nog eens goed nadenken. Uit recent Brits onderzoek blijkt het tegendeel. De oorzaak is simpel, die oudere wagens zijn minder goed beschermd tegen diefstal en worden juist daarom juist vaker meegenomen. Ruim 32% van de in Engeland gestolen auto’s heeft een waarde die vaak ver onder de 5000 Euro ligt. Maar dieven met een beetje meer ervaring en wellicht een afzetgebied voor dure onderdelen, zoeken tegenwoordig ook het hogere segment uit om hun slag te slaan. Auto’s van meer dan een ton zijn tegenwoordig ook terug te vinden op de lijst van gestolen voertuigen. Maar in het algemeen is de waardedaling van het gemiddeld gestolen voertuig ergens rond de 16 mille te vinden, waar het een jaar eerder nog 19.000 Euro betrof. Merken als VW, Opel en Ford zijn populair onder dieven, maar denk maar niet dat je een Mercedes AMG zo maar ergens kunt stallen zonder alarmsysteem. Ook die wagens neemt men graag mee. Alarmsystemen zijn een goede manier om enige protectie te bieden, maar wellicht moet je toch eens gaan denken aan een auto-tracker die zodanig wordt ingebouwd dat de dief hem niet vindt en jij wel je eigendom kunt terughalen. Dat zal voor die goedkopere modellen niet zoveel brengen, maar als de auto een beetje duurder is wel een handige optie. (NP)

Lees ook:Steeds minder voertuigdiefstallen..
Lees ook:Tesla’s worden niet gestolen….
Lees ook:Autodiefstallen weer in de lift…
Lees ook:Minder autodiefstallen in 2014
Lees ook:Duitse auto’s het meest gestolen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.