Chrysler haalt meer dan een miljoen RAM’s terug..

Volgens mediaberichten moet Fiat Chrysler meer dan 1,25 miljoen voertuigen van het type Dodge RAM terugroepen. Volgens opgave hebben die wagens last van een softwareprobleem in het veiligheidssysteem. Dit probleem zou al tot ongelukken hebben geleid waarbij een dode en twee gewonden zijn gevallen. Het probleem in de software heeft kennelijk uitwerking op de manier waarop de gordelspanners werken als deze best stevige wagens omrollen en in de schade komen. Het zou gaan om RAM’s die tussen 2013 en 2016 zijn geproduceerd en waarvan het merendeel rondrijdt in de VS zelf. Maar er zijn er ook ruim 200.000 verkocht in de rest van de wereld dus ook die wagens zullen terugmoeten naar de leverancier voor een software-update. Ook in ons land rijden RAM’s rond en het lijkt handig om met die betrokken modellen even langs te gaan bij dealer of importeur. (ANP)

Lees ook:Mercedes roept B-Klasse terug
Lees ook:Volvo roept ook terug…
Lees ook:Terugroepactie Volkswagens in de VS
Lees ook:Volkswagen roept veel auto’s terug…
Lees ook:804.000 SUV’s uit VW Groep terug naar de dealer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.