Meerderheid Nederlanders wil niet onderhandelen…

Bijna zes op de tien Nederlanders ervaren onderhandelen bij verkoop van hun auto als noodzakelijk kwaad. Als het kan zou bijna één op de drie Nederlanders het onderhandelen over de auto helemaal achterwege laten. Dit blijkt uit een in 2016 gehouden representatief onderzoek van de ANWB onder 1.100 Nederlanders. Een kwart van de Nederlanders geeft dan ook aan zich onzeker te voelen tijdens de onderhandeling. De ANWB helpt de autoverkoper met de verkoop van hun auto met de Verkoopservice. Een online platform waar men tegen een gegarandeerde prijs zijn auto kan verkopen, zonder onderhandeling.

Bij het verkopen van een eigen auto vertrouwen mannen het meest op hun onderbuikgevoel en vinden het dan ook niet nodig om nog anderen te raadplegen (39%). Vrouwen zijn iets minder zeker van hun zaak en winnen vrijwel altijd advies in (86%). De partner is daarbij hun trouwste raadgever, ruim de helft van de vrouwen vraagt hun partner om advies bij de verkoop.

Nederlanders onderhandelen het liefst eerlijk tijdens de verkoop van hun auto. Slechts 1 op de 10 Nederlanders geeft aan weleens een (klein) mankement verzwegen te hebben tijdens het onderhandelen. Het gaat dan vaak om: problemen met de airco, kleine krasjes en deukjes en lekkages in dak en deuren. Bij de jonge autobezitter (30 jaar of jonger) moet je het meest oppassen voor een leugentje om bestwil bij de onderhandeling. Een op de vijf neemt het niet zo nauw met de waarheid. Het eerlijkst zijn de oudere verkopers. Van de 60-plussers ‘vergeet’ slechts 5% weleens een mankement te noemen.

We willen allemaal de beste deal, maar als het aan de kopers ligt maak je weinig kans op een mooie verkoopprijs voor je auto. Zij halen alles uit de kast om af te dingen op de prijs. De meest opvallende onderhandelingspraatjes die verkopers gehoord hebben zijn:

● De vrouwonvriendelijke: ‘De auto is voor mijn vrouw, dus het mag eigenlijk niet teveel kosten.’
● De overzeese: ‘Dezelfde auto is in Amerika veel goedkoper.’
● De luie: ‘Er mag wel wat van de prijs af. De auto is nogal vies en ik moet hem zelf wassen.’
● De overspelige: ‘Heb weinig geld, nadat mijn vrouw vreemd ging met een arme man. Zij heeft geld van mij gestolen om haar minnaar te betalen’
● De creatieve: ‘Deze auto gaat gebruikt worden als stuntauto en is dus verder waardeloos”

Omdat de meerderheid van de Nederlanders het vervelend vindt om te onderhandelen over de verkoopwaarde van hun auto biedt de ANWB de Verkoopservice. Een website waarop men eenvoudig, en zonder onderhandelingen zijn auto kan verkopen, voor een gegarandeerde prijs. ANWB regelt de waardebepaling en de verkoop van de auto. Het enige wat de verkoper moet doen is de auto afleveren bij het dichtstbijzijnde inleverpunt, en binnen twee dagen staat het geld op de rekening. Ideaal voor alle Nederlanders die geen zin hebben in onderhandelingspraatjes.

Lees ook:Ook in Duitsland onverkoopbaar…..
Lees ook:Eurlings zoekt draagvlak…
Lees ook:Peperdure Wegenwacht
Lees ook:Nederlanders bang opgelicht te worden bij autoverkoop…
Lees ook:Auto voor cash leidt tot onrust bij verkopers en handelaren….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.