Toyota krijgt mooie onderscheiding voor Prius…

De gloednieuwe Toyota Prius Plug-in Hybrid is tijdens de New York International Auto Show (NYIAS) uitgeroepen tot World Green Car van 2017. Het is de tweede World Green Car-zege van Toyota op rij. In 2016 ging de waterstofauto Mirai er met de ‘groenste’ medaille vandoor.

De Toyota Prius Plug-in Hybrid, die in de Verenigde Staten Prius Prime heet, was de favoriet onder 75 internationale autojournalisten uit 23 landen. De Prius Plug-in Hybrid werd uitgeroepen tot winnaar uit een lijst met twaalf modellen. Voor het bepalen van de winnaar is gekeken naar de uitlaatemissies, het brandstofverbruik en de aandrijftechnologie. De nieuwe Toyota Prius Plug-in Hybrid wist de jury het meest te overtuigen.

De Prius Plug-in Hybrid, in Nederland leverbaar vanaf 37.995 euro als Business Plus uitvoering, kan dankzij een krachtige 8,8 kWh lithium-ion batterij maximaal 50 kilometer volledig elektrisch rijden, tot een snelheid van maar liefst 135 km/u. De state-of-the-art aandrijflijn (90 kW/122 pk) rijdt in druk verkeer zoveel mogelijk elektrisch. Het systeem laadt ook zelf de batterij op door onder meer regeneratief remmen of via het Solar Roof dat optioneel leverbaar is. Dankzij het Solar Roof vloeit zonne-energie in de lithium-ion batterij als de auto geparkeerd is. Tijdens het rijden wordt de zonne-energie gebruikt voor onder andere de airconditioning en de audio, met als gevolg een lager brandstofverbruik. Dankzij het ‘Solar Roof’ kan de gebruiker op jaarbasis tot 1.000 kilometer ‘gratis’ elektrisch rijden.

Lees ook:Vanaf deze maand bij de Toyota-dealer; Prius op zonnecellen…
Lees ook:Toyota garandeert tijdige levering Prius Plug-in
Lees ook:Hyundai IONIQ komt 63 kilometer ver…op accu’s….
Lees ook:Thuis opladen Plug-in Hybride blijkt ‘in’
Lees ook:Toyota ziet wel zuinige kansen voor hybrides

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.