Toyota’s succesvolle Europese cijfers…

Toyota deed het in dit afgelopen eerste kwartaal prima binnen de Europese markt. Niet alleen gingen er 11% meer al dan niet in Europa zelf gebouwde Toyota’s de showroom uit, de verkopen van hybride-modellen steeg zelfs met 40% en is nu al 40% van het totaal aanbod bij de Europese tak van het Japanse merk. In deze totalen neemt men wel Lexus mee, dat overigens maar een klein aandeel levert in die optelsommen. De nieuwe C-HR doet het geweldig in Europa en laat zien dat ook een sportieve crossover prima aankomt met een hybride-techniek in het vooronder. Maar ook de Yaris hybride, Auris Hybride en RAV4 met die techniek aan boord verkopen goed. Met name in West-Europa stijgen de aantallen van die verkochte wagens gestaag. Om de zaken in perspectief te zien, van de Auris Hybride worden nu bijna net zoveel Europese klanten klanten gevonden als voor de kleine Aygo die nog altijd bijna 10% van de totale verkoop van Toyota vertegenwoordigt. Overigens doet de Yaris het binnen Europa twee keer zo goed als de Aygo. Heeft veel van doen met de verschillen in de diverse landen op fiscaal gebied. Overigens verkocht Toyota Motor Europe in dat eerste kwartaal bijna 270.000 auto’s.

Lees ook:Toyota Europa had goed eerste kwartaal…
Lees ook:Toyota beleefde sterk eerste kwartaal 2014
Lees ook:Toyota; Europese verkopen onder druk….
Lees ook:Toyota geeft Yaris facelift
Lees ook:Toyota houdt schip recht…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.