Opel Monza als SUV, droom of werkelijkheid?

Stel dat AutoBild gelijk heeft. En Opel nog een grote SUV in haar gamma wil opnemen die nog niet komt uit de hoek van de nieuwe eigenaar PSA, maar nog kan leunen op huidige banden met General Motors. Zou die SUV dan Monza kunnen gaan heten en zich baseren op de net geintroduceerde Buick Enclave? Volgens AutoBild zou dat zo maar kunnen. Die Buick is namelijk lang niet zo Amerikaans als de merknaam doet vermoeden, hij lijkt namelijk qua styling erg veel op de nieuwe Insignia van Opel. Ook het interieur is verbazingwekkend Europees. Haal de Buick-aanduidingen er af en vervang die door Opel-emblemen en je zit in een soort van Duitse auto, die met zijn postuur en lengte (5.19mtr) indruk maakt. Bij de Buick hing men een V6 van 3,6 liter inhoud voorin de Enclave die gekoppeld wordt aan een negentraps automaat. Dat zou bij Opel anders moeten. Een vierpitter al dan niet met turbo zou hier het werk kunnen doen, of de bekende 170pk diesels van het nu nog zo Duitse merk. Opel zou met dit soort wagens o.a. Hyundai en KIA aardig aan kunnen. Zeker als de prijs ligt op het niveau waarop AutoBild droomt; ergens rond de 35 tot 40 mille. Maar ja, mag je wel dromen van de Fransen? Als merk dat verlies maakt? Vast niet. Dus moet je voor die grote Opel-achtige Buick tot uitwijken naar de VS. Wellicht via grijze import hierheen te halen? Maar dan krijg je niet die naam die zo zou passen op zo’n grote Opel! Monza…..(AB)

Lees ook:Nieuwe Chinese Astra wordt Buick
Lees ook:Opel haalt Adam terug…
Lees ook:Buick wordt nieuwe wereldmerk G.M.
Lees ook:Opel roept Combo’s terug
Lees ook:Opel komt met nieuwe Monza

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.